Sposób przygotowania:
Ciasto ananasowe
Krążki ananasów osączyć na sitku.
1 łyżkę cukru odłożyć, reszte utrzeć na puszystą masę z tłuszczem i cukrem waniliowym.
Ucierając wbijać po jednym jajku.
Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i solą, dodać do masy. Wlać 5 łyżek mleka, całość dokładnie wymieszać.
Blachę posmarować tłuszczem rozłożyć równo połowę ciasta. Kakao utrzeć z resztą mleka i cukru dodać do pozostałego ciasta. Rozsmarować na jasnej warstwie.
Obie warstwy lekko przemieszać widelcem, powierzchnie wygładzić.
Na cieście ułożyć krążki ananasów.
Piec 30 minut w temp. 175 stop.C.
Przestudzić.
1 łyżkę cukru odłożyć, reszte utrzeć na puszystą masę z tłuszczem i cukrem waniliowym.
Ucierając wbijać po jednym jajku.
Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i solą, dodać do masy. Wlać 5 łyżek mleka, całość dokładnie wymieszać.
Blachę posmarować tłuszczem rozłożyć równo połowę ciasta. Kakao utrzeć z resztą mleka i cukru dodać do pozostałego ciasta. Rozsmarować na jasnej warstwie.
Obie warstwy lekko przemieszać widelcem, powierzchnie wygładzić.
Na cieście ułożyć krążki ananasów.
Piec 30 minut w temp. 175 stop.C.
Przestudzić.