Sposób przygotowania:
Ciasto ananasowe z bezą
Margaryną utrzeć z cukrem, jajkami i żółtkami na gładki krem. Wymieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia i dodać do utartej masy, następnie dodać mleko oraz wino, gładkie i pulchne ciasto wylać na dno wysmarowanej prostokątnej formy(średniej wielkości)na ciasto poukładać odsączone z syropu plastry ananasa i przykryć je bezą kokosową.
Piec w temp.180st około 40 min.
Beza kokosowa:
Białka ubić z cukrem, do sztywnej bezy dodać całe jajko i budyń w proszku, delikatnie wymieszać, na sam koniec dodać wiórki kokosowe
Piec w temp.180st około 40 min.
Beza kokosowa:
Białka ubić z cukrem, do sztywnej bezy dodać całe jajko i budyń w proszku, delikatnie wymieszać, na sam koniec dodać wiórki kokosowe
msewka
Sarenka