Sposób przygotowania:
Ciasto ananasowe z pianką kokosową
CiASTO: Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić, dodać cukier oraz żółtka. Ciągle ubijając wsypywać mąkę oraz proszek do pieczenia. Ciasto wlać do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy (25x40 cm). Piec około 20 minut w temp. 170 stopni. MASA: Odsączonego ananasa pokroić w małe kawałeczki. Pozostały syrop uzupełnić wodą, aby uzyskać 250 ml płynu. Mieszać z budyniem, cukrem oraz mąką. Zagotować i ostudzić. Margarynę utrzeć, dodawać stopniowo żółtka oraz budyń. Wymieszać z pokrojonymi ananasami. PIANKA: Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Wsypać wiórka. Wyłożyć na formę 25x40 cm i piec 20 minut (170 stopni), aż się zarumieni. Na biszkopt wyłożyć masę budyniową, przykryć pianką kokosową.