Sposób przygotowania:
Ciasto bananowo-jabłkowe
Przygotować biszkopt: Białka ubić z dodatkiem cukru, następnie dodać żółtka, na końcu wymieszać z mąką, wylać na blaszkę i piec około30-40 min w temp ok. 16 0 c. Biszkopt pozostawić do wystygnięcia. Przygotować masę: mąkę wymieszać z mąką ziemniaczaną, dodać pół szkl. mleka. Pozostałe mleko zagotować z cukrem, wlać mieszankę, ugotować budyń. Ostudzić.Galaretki zalać wrzątkiem.Banany obrać, skropić sokiem z cytryny, po czym utrzeć. Masło utrzeć, dodać banany. Umyte i obrane jabłka zetrzec na tarce z dużymi oczkami, dodać do masy bananowej.Biszkopt przekroić na pół. Na ciasto wyłóżyć część masy, przykryć biszkoptem, wyłóżyć pozostałą masę, ułożyć plasterki bananów, skropić sokiem z cytryny, zalać galaretką, wstawić do lodówki.