Sposób przygotowania:
Ciasto biszkoptowe przekładane
Przygotowujemy biszkopt: Oddzielamy białka od żółtek. Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy je na sztywno. Dodajemy cukier i ponownie ubijamy. Dodajemy stopniowo po jednym żółtku i ubijamy na puszystą masą. Mąkę przesiewamy z kakao i proszkiem do pieczenia. Łączymy wszystkie składniki mieszając je drewniana łyżką. Okrągłą formę do pieczenia (tortownicę) smarujemy tłuszczem i posypujemy mąką. Wlewamy ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 180 stopniach przez 35 minut. Wyjmujemy biszkopt z piekarnika,a gdy przestygnie, przekrajmy go na pól, na 2 równej wielkości krążki. Jeden z nich nasáczamy ponczem. Przygotowujemy masę wiśniową: Kompot dobrze podgrzewamy w mikrofalówce i rozpuszczamy w nim 2 galaretki. Odstawiamy do przestygnięcia. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i smietan-fixami na sztywno. Połączyć z tężejącą galaretką i szybko rozsmarować na biszkopcie.Nasączyć drugi biszkopt i przykryć nim masę wiśniową.Przygotowujemy masę brzoskwiniową: Brzoskwinie z puszki odsączamy i drobno kroimy. Syrop uzupełniamy woda aby wyszło razem 250ml i dobrze podgrzewamy. W syropie rozpuszczamy galaretki. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i smietan-fixami, po czym odstawiamy do przestygniecie. Ubita śmietanę łączymy z galaretkami, dodajemy pokrojone brzoskwinie i powstała masę wylewamy na wierzch ciasta. Wstawiamy do lodówki do stężenia. Przechowujemy w chłodnym miejscu. Wierzch można dodatkowo udekorować brzoskwiniami.