Sposób przygotowania:
Ciasto brzoskwiniowe z orzechami
1. Żółtka utrzeć z cukrem. Dodawać na przemian mąkę z proszkiem oraz olej. Wlać gorącą wodę i chwilę ucierać. Dodać ubite białka. Ciasto podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao. Na blachę wylać cienki pasek ciemnego ciasta, obok jasnego i na przemian. Piec ok. 50 min w 170st. 2. Orzechy drobno pokroić. Mleko zagotować z cukrem, wsypać orzechy i mieszając, gotować 3 min. Wystudzić. Utrzeć z margaryną. 3. Galaretki przygotować wg przepisu na opak. Ostudzić. Ciasto przekroić, posmarować 3/4 masy, powciskać w nią pokrojone w kostkę brzoskwinie.Położyć drugi blat ciasta. Rozsmarować resztę kremu, ułożyć połówki brzoskwiń. Zalać tężejącą galaretką. Schłodzić. Najlepsze jest na drugi dzień.
Natala1210
elzbieta8960