Sposób przygotowania:
Ciasto brzoskwiniowo wiśniowe
Biszkopt: Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier i żółtka. Wsypać mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Piec 25 minut w temperaturze 170 stopni. Ostudzić i nasączyć. Masa I: Brzoskwinie osączamy z zalewy (sok zachowujemy), kroimy w plastry i układamy na cieście. Kisiel gotujemy z cukrem na soku pomarańczowym i szklance zalewy z brzoskwiń. Wylewamy na owoce, studzimy. Masa II: Galaretki rozpuszczamy w 100 ml gorącej wody. Odsączone wiśnie miksujemy. Śmietanę ubijamy z mlekiem, dodajemy zimne galaretki i wiśnie. Masę wylewamy na ciasto. Na wierzchu układamy nasączone biszkopty. Ozdabiamy polewą czekoladową. Schładzamy