aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Ciasto cappuccino

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszne i lekkie ciasto z masą cappuccino.

Ciasto cappuccino Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ciasto cappuccino

 

  • Biszkopt:
  • 8 jaj
  • 4 dag kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 16 dag mąki
  • 28 dag cukru
  • Ciasto kokosowe:
  • 5 białek
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szkl cukru
  • 20 dag wiórek kokosowych
  • Masa:
  • 5 żółtek
  • 1 cukier waniliowy
  • 3 łyżki mąki
  • 1 budyń waniliowy
  • 2 szkl mleka
  • ¾ szkl cukru
  • 1 margaryna
  • 2 łyżki kawy cappuccino czekoladowego

 

Sposób przygotowania:

Ciasto cappuccino
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka mieszamy. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kakao. Mieszamy wylewamy na blachę 25/36. Pieczemy do 30 min. Chłodne przekrawamy na pół.

Ciasto kokosowe: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Na końcu wsypujemy wiórki kokosowe i proszek do pieczenia. Mieszamy i pieczemy w 180 stopniach przez 35 minut.

Masa: W niedużej ilości mleka rozmieszać budyń, mąkę i żółtka. Resztę mleka zagotować cukrami. Na gotujące mleko wlać żółtka. Ugotować budyń i wystudzić. Margarynę utrzeć i połączyć z budyniem.Na końcu wmieszać kawę.

Przełożenie ciasta: Biszkopt- masa- ciasto z kokosem- masa- biszkopt
Ciasto cappuccino
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Na końcu wsypujemy wiórki kokosowe i proszek do pieczenia.
Ciasto cappuccino
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka mieszamy. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kakao.
Ciasto cappuccino
Przygotowana masa gotowa do przełożenia ciasta.