Ciasto Capuccino

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne ciasto dla amatorow kawy

Ciasto Capuccino

Składniki:

Ciasto Capuccino

 

  • Biszkopt:
  • 4 jajka
  • 3/4 szkl cukru
  • 2 lyzki maki ziemniaczanej
  • 1 lyzeczka proszku
  • 1/2 szkl maki
  • 2 lyzki kakao
  • Masa budyniowa:
  • 2 budynie smietankowe z cukrem
  • 1/2 l mleka
  • 1 kostka margaryny
  • Masa kawowa:
  • 4 saszetki kawy capuccino czekoladowe
  • 2 smietany w proszku sniezki
  • 1 1/2 szkl. mleka
  • 3 lyzki zelatyny(plaskie)
  • 1/4 szkl wodydo rozpuszczenia zelatyny

 

Sposób przygotowania:

Ciasto Capuccino
Jajka ubic z cukrem na puszysta mase i na koniec dodac wymieszane maki z proszkiem i kakao,delikatnie wymieszac.Piec ok 25 min w srednio nagrzanym oiekarniku.Wystudzic.Budyn ugotowac i ostudzic.Utrzec z margaryna i wylozyc na biszkopt.Mleko zagotowac i rozpuscic w nim kawe i mocno schlodzic.Na tym ubic sniezki.Zelatyne namoczyc w wodzie i gdy napecznieje lekko podgrzewac zeby sie rozpuscila(nie goowac).Przestudzic i dodac do masy kawowej szybko ubijajac zeby nie powstaly grudki.Wylozyc na mase budyniowa,mozna polac polewa lub opruszyc kakao.