Sposób przygotowania:
Ciasto carycy
I ciasto Białka z szczyptą soli ubić na sztywno.Dodać kolejno cukier, mąkę wymieszaną z proszkiem. Delikatnie mieszając szpatułką ocet i olej. II ciasto Ciasto ma konsystencje bezy i musi być puszyste. Żółtka utrzeć z jajkami i cukrem.Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem , 2 łyżki kakao i olej. Na blachę wykładać na przemian ciemne i jasne .Wymieszać widelcem. Piec 35-40 min w tem 180 st C ( koniecznie trzeba sprawdzić czy jest upieczone na środku blaszki, najlepiej patyczkiem) Krem Obie mąki rozpuścić w 1/2 szklanki mleka. Resztę mleka zagotować, dodać cukier i na końcu dodać zawiesinę z obu mąk. Zagotować i wystudzić. Masło ubić i dodawać po łyżce budyniu. Galaretkę rozpuścić w 3/4 litra wrzątku i wystudzić. Po upieczeniu przekroić ciasto na dwa placki.Na jednym położyć krem .Na krem ułożyć biszkopty nasączone w kawie lub wódce. Na biszkopty wyłożyć mocno tężejącą galaretkę i owoce. Na galaretkę wyłożyć resztę kremu. Przykryć drugim plackiem. Smacznego!!