madi356

madi356

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 494]

Ciasto cudo.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Mąż uwielbia to ciasto z powodu dużej ilości kremu:)

Ciasto cudo.

Składniki:

Ciasto cudo.

 

Sposób przygotowania:

Ciasto cudo.
Przygotowujemy ciasto: żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie stopniowo dodajemy cukier oraz żółtka, miksujemy. Pod koniec dodajemy mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao, dokładnie mieszamy łyżką. Ciasto wykładamy na blaszkę i pieczemy 30 minut w temp. 180*C. Po upieczeniu ciasto przekrawamy na dwie części. Z całości mleka odlewamy pół szklanki. Żółtka ucieramy z cukrem, następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną oraz pół szklanki mleka. Resztę mleka zagotowujemy z dodatkiem cukru waniliowego. Na gotujące się mleko wlewamy przygotowaną masę i gotujemy budyń. Po ugotowaniu budyń odstawiamy do wystudzenia. Miękką margarynę ucieramy na puch i stopniowo dodajemy przestudzony budyń. Przełożenie ciasta: ciasto - masa - druga część ciasta - zalewamy polewą czekoladową.