Sposób przygotowania:
Ciasto cycki murzynki
CIASTO:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier, wiórki kokosowe, mak, wymieszać i upiec ciasto.
Piec w temp. 200 stop. C. przez 20 minut.
MASA KARPATKOWA:
Z mleka mąki pszennej i ziemniaczanej ugotować budyń, po ostudzeniu dodać pozostałe składniki.
Wszystko razem utrzeć.
Na zimne ciasto wyłożyć masę, na masę układać biszkopty maczane w galaretce. na każdym biszkopcie położyć po 1 rodzynce.
Całość polać polewą i udekorować wiórkami kokosowymi.
Białka ubić na sztywno, dodać cukier, wiórki kokosowe, mak, wymieszać i upiec ciasto.
Piec w temp. 200 stop. C. przez 20 minut.
MASA KARPATKOWA:
Z mleka mąki pszennej i ziemniaczanej ugotować budyń, po ostudzeniu dodać pozostałe składniki.
Wszystko razem utrzeć.
Na zimne ciasto wyłożyć masę, na masę układać biszkopty maczane w galaretce. na każdym biszkopcie położyć po 1 rodzynce.
Całość polać polewą i udekorować wiórkami kokosowymi.