Sposób przygotowania:
Ciasto - cytrynowy keksPierwszy etap:

Rodzynki wcześniej moczymy i odsączamy. Morele, orzechy i migdały kroimy w mniejsze kawałki. Bakalie mieszamy z dwiema łyżkami mąki.
Drugi etap:

Margarynę miksujemy z cukrem. Stopniową dodajemy żółtka. Z cytryny ścieramy skórkę i dodajemy do masy. Następnie wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i wlewamy mleko. Miksujemy.
Na koniec dodajemy ubite białka z dodatkiem soli. Delikatnie mieszamy.
Trzeci etap:

Na koniec do ciasta dodajemy bakalie i mieszamy. Ciasto wlewamy do podłużnej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównujemy.
Pieczemy ok 50 minut w 180 stopniach.
Upieczone ciasto studzimy. Z cytryny wyciskamy sok. Dodajemy cukier puder i mieszamy, aż uzyskamy gładki lukier.
Oblewamy ciasto lukrem.
Smacznego!