Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowe z masą porzeczkową
Czekoladę połamać na kawałki, dodać mleko i rozpuścić na parze, a następnie wystudzić.
Całe jajka wbić do miski, dodać cukier i ubić, do jajek przesiać mąkę, proszek do pieczenia, kakao i kawę, wymieszać i na końcu dodać rozpuszczoną czekoladę.
Ciasto wylać na wyłożoną pergaminem blaszkę o wymiarach 20x25 cm. Piec 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Wystudzić.
Czarne porzeczki opłukać, obrać z łodyżek, wrzucić do garnka, wsypać cukier i gotować około pół godziny, następnie masę porzeczkową przetrzeć przez sito i wymieszać z galaretką i żelatyną.
Odstawić do wystudzenia.
Jogurt naturalny zmiksować z cukrem waniliowym i cukrem pudrem, a następnie z masą porzeczkową.
Ciasto nasączyć kawą i zalać masą, wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego :)
Całe jajka wbić do miski, dodać cukier i ubić, do jajek przesiać mąkę, proszek do pieczenia, kakao i kawę, wymieszać i na końcu dodać rozpuszczoną czekoladę.
Ciasto wylać na wyłożoną pergaminem blaszkę o wymiarach 20x25 cm. Piec 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Wystudzić.
Czarne porzeczki opłukać, obrać z łodyżek, wrzucić do garnka, wsypać cukier i gotować około pół godziny, następnie masę porzeczkową przetrzeć przez sito i wymieszać z galaretką i żelatyną.
Odstawić do wystudzenia.
Jogurt naturalny zmiksować z cukrem waniliowym i cukrem pudrem, a następnie z masą porzeczkową.
Ciasto nasączyć kawą i zalać masą, wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego :)
SylaUla
Justi2401
czarrna
iziona
biedroneczki
skuter5
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki