Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowo-budyniowe
Ciasto:
-oddzielić białka od żółtek
-białka ubić na sztywną pianę
-do piany z białek powoli dodawać cukier, żółtka i cukier waniliowy
-miksować aż do rozpuszczenia się całkowicie cukru
-mieszając ostrożnie dodawać do masy przesianą mąkę, proszek i kakao,
-tak powstałe ciasto przelać do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą tortownicy
-piec około 40min w temperaturze 170st.
Krem:
-Budyń przyrządzić tak jak polecono na opakowaniu i odłożyć do ostudzenia
-masło utrzeć na ''puszysto'' i powoli dodawać zimny budyń
-miksować kilka minut na średnich obrotach
W między czasie przyrządzić galaretkę, a owoce obrać i pokroić.
Wyjąć ciasto z piekarnika, pokroić na 3 części i przekładać kremem. Na wierzchu także posmarować niewielką ilością kremu i ułożyć owoce. Wstawić do lodówki na 10 minut. Gdy galaretka zacznie tężeć i robi się chłodna wyjąć ciasto i polać galaretką wierzch. SMACZNEGO:)
-oddzielić białka od żółtek
-białka ubić na sztywną pianę
-do piany z białek powoli dodawać cukier, żółtka i cukier waniliowy
-miksować aż do rozpuszczenia się całkowicie cukru
-mieszając ostrożnie dodawać do masy przesianą mąkę, proszek i kakao,
-tak powstałe ciasto przelać do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą tortownicy
-piec około 40min w temperaturze 170st.
Krem:
-Budyń przyrządzić tak jak polecono na opakowaniu i odłożyć do ostudzenia
-masło utrzeć na ''puszysto'' i powoli dodawać zimny budyń
-miksować kilka minut na średnich obrotach
W między czasie przyrządzić galaretkę, a owoce obrać i pokroić.
Wyjąć ciasto z piekarnika, pokroić na 3 części i przekładać kremem. Na wierzchu także posmarować niewielką ilością kremu i ułożyć owoce. Wstawić do lodówki na 10 minut. Gdy galaretka zacznie tężeć i robi się chłodna wyjąć ciasto i polać galaretką wierzch. SMACZNEGO:)