Sposób przygotowania:
Ciasto drożdżowe - lukrowane z owocami
Drożdże rozcieramy z łyżeczką cukru,mąki i odrobiną ciepłego mleka.Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 30 minut,żeby podrosły. Jajka i żółtko ucieramy z cukrem na puszystą masę. Do mąki dodajemy wyrośnięte drożdże,jajka,ciepłe mleko i stopione masło,zagniatamy mięciutkie ciasto.Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 60 minut,żeby wyrosło. Wyrośnięte ciasto wałkujemy na prostokąt,smarujemy masłem i posypujemy cukrem,na cieście równomiernie rozkładamy owoce. Ciasto zawijamy w rulon,kroimy w plastry i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia,formujemy wieniec. Pieczemy około 40-45 minut w temperaturze 180 stopni.Upieczone ciasto studzimy Składniki lukru ucieramy do uzyskania odpowiedniej konsystencji,następnie lukrujemy ciasto i odstawiamy do zastygnięcia lukru.