Sposób przygotowania:
Ciasto drożdżowe z jagodami i wiśniami
Drożdże wymieszać z cukrem i odrobiną ciepłego mleka. Pozostawić do wyrośnięcia. Następnie dodać resztę mleka, jajka oraz tyle mąki, ile zabierze ciasto. Na koniec dodać 15 dag roztopionej margaryny i zagnieść jeszcze raz. Pozostawić ciasto do wyrośnięcia.
Gdy wyrośnie, rozłożyć je na blaszkę i ponownie poczekać, aż urośnie. Na tak przygotowane ciasto wykładać jagody oraz wiśnie. Wierch przysypać kruszonką (margaryną zmieszaną z cukrem i mąką)
Piec w temp. 170 stopni przez 40 minut.
Gdy wyrośnie, rozłożyć je na blaszkę i ponownie poczekać, aż urośnie. Na tak przygotowane ciasto wykładać jagody oraz wiśnie. Wierch przysypać kruszonką (margaryną zmieszaną z cukrem i mąką)
Piec w temp. 170 stopni przez 40 minut.