Sposób przygotowania:
Ciasto drożdżowe z serem i posypką
Do garnuszka wlać mleko i lekko podgrzać. Dodać do tego drożdże i cukier i wymieszać. Poczekać aż wyrośnie. Do miski wsypać mąkę, posolić, wymieszać i zrobić rowek na środku. Do rowka wbić żółtka, jajko, dodać rozczyn z drożdży i wyrabiać ręką. Pod koniec wyrabiania wlać letnią, roztopioną margarynę. Jeśli ciasto jest zbyt rzadki, dodać mąkę. Zostawić do wyrośnięcia. Ser zmielić, utrzeć mikserem. Następnie dodać cukier i mieszać. Dodać żółtka i nadal ucierać. Dodać budyń a na końcu pianę z białek. POSYPKA Do miski wrzucić wszystkie składniki i wyrobić. Do tortownicy wysmarowanej margaryną wyłożyć ciasto drożdżowe, na to masę serową, i na to dać posypkę. Piec w 180 st. ok. 35-40 minut. Posypać można na koniec cukrem pudrem.