Sposób przygotowania:
Ciasto drożdżowe z wiśniami i bezą
Dokładnie rozprowadź drożdże w ciepłym mleku, starannie oddziel żółtka od białek. Przelej rozpuszczone drożdże do dosyć dużej miski, dodaj 3 łyżki cukru, miękkie masło, żółtka i mąkę (najlepiej przesianą przez sitko). Dokładnie wymieszaj tak, aby powstała gęsta masa. Odstaw na ok. 2 godziny w chłodne miejsce, aż zwiększy swoją objętość. Blachę z wysokimi brzegami starannie wysmaruj margaryną i posyp obficie bułką tartą, wyłóż na nią wyrobione ciasto, wyrównaj wierzch i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180'C. W tym czasie wydryluj wiśnie. Na upieczone ciasto wyłóż wiśnie z wymieszanym cukrem. Następnie ubij białka z cukrem na gęstą pianę. Wyłóż pianę na ciasto z wiśniami i wstaw do nagrzanego piekarnika na tak długo, aż wierzch lekko się zarumieni.