olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Ciasto dyniowe z kremem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciasto z dodatkiem dyni, które następnie zostało przełożone kremem utworzonym z serka Philadelphia masła i cukru pudru.

Ciasto dyniowe z kremem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto dyniowe z kremem

 

 

  • Masa:
  • 1 opakowanie serka Philadelphia
  • 1/5 kostki masła, miękkiego
  • 8 łyżek cukru pudru

Sposób przygotowania:

Ciasto dyniowe z kremem
Margarynę topię, a następnie studzę. Jajka ubijam z cukrem przy pomocy miksera. Mąkę łączę z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną i cukrem waniliowym i dodaję do masy. Na koniec dodaję margarynę. Całość dokładnie ucieram. Następnie dodaję rozdrobnioną w rozdrabniaczu dynię a następnie wiórki kokosowe, płatki migdałów oraz pokrojone w kostkę brzoskwinie i delikatnie mieszam całość za pomocą drewnianej łyżki. Formę smaruję masłem i obsypuję wiórkami kokosowymi. Masę przelewam do formy i piekę w temperaturze 170C przez 60 minut. Przestudzone ciasto przekrajam wzdłuż i smaruję masą przygotowaną z serka, masła i cukru pudru. Następnie przykrywam drugą warstwą. Przygotowane ciasto wstawiam do lodówki na 1 godzinę celem schłodzenia po czym kroję na kawałki.
Ciasto dyniowe z kremem
Margarynę topię, a następnie studzę. Jajka ubijam z cukrem przy pomocy miksera. Mąkę łączę z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną i cukrem waniliowym i dodaję do masy. Na koniec dodaję margarynę. Całość dokładnie ucieram.
Ciasto dyniowe z kremem
Następnie dodaję rozdrobnioną w rozdrabniaczu dynię a następnie wiórki kokosowe, płatki migdałów oraz pokrojone w kostkę brzoskwinie i delikatnie mieszam całość za pomocą drewnianej łyżki.
Ciasto dyniowe z kremem
Formę smaruję masłem i obsypuję wiórkami kokosowymi. Masę przelewam do formy i piekę w temperaturze 170C przez 60 minut.
Ciasto dyniowe z kremem
Przestudzone ciasto przekrajam wzdłuż i smaruję masą przygotowaną z serka, masła i cukru pudru. Następnie przykrywam drugą warstwą.