Sposób przygotowania:
Ciasto dyniowe z kremem
Margarynę topię, a następnie studzę. Jajka ubijam z cukrem przy pomocy miksera. Mąkę łączę z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną i cukrem waniliowym i dodaję do masy. Na koniec dodaję margarynę. Całość dokładnie ucieram. Następnie dodaję rozdrobnioną w rozdrabniaczu dynię a następnie wiórki kokosowe, płatki migdałów oraz pokrojone w kostkę brzoskwinie i delikatnie mieszam całość za pomocą drewnianej łyżki. Formę smaruję masłem i obsypuję wiórkami kokosowymi. Masę przelewam do formy i piekę w temperaturze 170C przez 60 minut. Przestudzone ciasto przekrajam wzdłuż i smaruję masą przygotowaną z serka, masła i cukru pudru. Następnie przykrywam drugą warstwą. Przygotowane ciasto wstawiam do lodówki na 1 godzinę celem schłodzenia po czym kroję na kawałki.