Sposób przygotowania:
Ciasto fale dunaju z gruszką
Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym ,dodając po jednym jajku na przemian z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Blaszkę o wymiarach 28 x24 cm posmarować lekko tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Połowę ciasta wyłożyć do blaszki,ułożyć obrane i pokrojone gruszki. Do reszty ciasta dodać kakao,wyłożyć na gruszki,piec w 190 st C około 50-60 min. Po upieczeniu wystudzić,na wystudzone ciasto wyłożyć krem polać polewą,posypać migdałami. Wykonanie kremu: 1 ½ szklanki mleka zagotować z cukrem,budyń wymieszać z mąką ziemniaczaną rozrobić z resztą zimnego mleka wlać do gotującego mleka i ugotować ,wystudzić. Masło roślinne utrzeć mikserem,dodając po łyżce zimnego budyniu,cały czas ucierać,na końcu dodać sok z cytryny,wstawić do lodówki. Smacznego:)
siwa12345
olciaky
anullka7
Ja też często robię z jabłkami,ale nigdy z torebki,wolę sama zrobić ciasto.Na święta kupiłam babkę z Delekty ,chciałam zobaczyć jak smakuje! wyszedł gniot ,więcej nie kupię:)
Sarenka
Madzia29
BEEA123