Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Ciasto francuskie z serem czosnkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Przekąska, która świetnie wygląda i smakuje

Ciasto francuskie z serem czosnkowym

Składniki:

Ciasto francuskie z serem czosnkowym

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto francuskie z serem czosnkowym
Ser przemleć w maszynce, włożyć do miski, dodać 1 jajko, jogurt, roztarty z solą czosnek, mąkę ziemniaczaną. Przyprawić do smaku. Ciasto rozwinąć, posmarować masą serową i zwinąć w rulon. Następnie pokroić na porcje o szer 2 cm. Ułożyć na przygotowanej blaszce, posmarować roztrzepanym jajkiem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 25 minut w temp 200 stopni.