Sposób przygotowania:
Ciasto herbaciane z mandarynkami
CIASTO:
Margarynę utrzyj z cukrem,dodaj resztę składników,połącz.Piecz 30 min. w temp.175st.
MASA:
Herbatę rozpuść w kwaśnej śmietanie.Żelatynę namocz, rozpuść.Kremówkę ubij z zagęstnikami i żelatyną.Ubijając,dodaj herbacianą śmietanę,wymieszaj.
Mandarynki obierz,podziel na cząstki.Ułóż na cieście.Rozsmaruj krem,udekoruj.
Margarynę utrzyj z cukrem,dodaj resztę składników,połącz.Piecz 30 min. w temp.175st.
MASA:
Herbatę rozpuść w kwaśnej śmietanie.Żelatynę namocz, rozpuść.Kremówkę ubij z zagęstnikami i żelatyną.Ubijając,dodaj herbacianą śmietanę,wymieszaj.
Mandarynki obierz,podziel na cząstki.Ułóż na cieście.Rozsmaruj krem,udekoruj.
Aureliusz41