Sposób przygotowania:
Ciasto jabłkowo-bananowe
Na początku składniki na ciasto zagnieść. Zagniecione ciasto podzielić. 2/3 ciasta rozwałkować na stolnicy i przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostałą 1/3 ciasta zawinąć w folię i schłodzić w lodówce..
Następnie jabłka i banany obrać ze skórek i pokroić w kostkę.Pokrojone wyłożyć na ciasto.
Białka jajek ubić na sztywną pianę, dodać kisiel w proszku i dokładnie wymieszać.Następnie wyłożyć na jabłka i banany. Na wierzch pokruszyć pozostałą 1/3 część ciasta. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec ciasto 60 minut.
Smacznego.
Następnie jabłka i banany obrać ze skórek i pokroić w kostkę.Pokrojone wyłożyć na ciasto.
Białka jajek ubić na sztywną pianę, dodać kisiel w proszku i dokładnie wymieszać.Następnie wyłożyć na jabłka i banany. Na wierzch pokruszyć pozostałą 1/3 część ciasta. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec ciasto 60 minut.
Smacznego.