Sposób przygotowania:
Ciasto serowa krówka
CIASTO MIODOWE: Mąkę przesiewamy na stolnicę. Robimy kopczyk i dodajemy pozostałe składniki ciasta. Wszystko razem siekamy i zagniatamy ciasto. Gotowe dzielimy na dwie części. Każdą z części wałkujemy, wykładamy przygotowaną tortownicę, nakłuwamy widelcem i pieczemy około 20 minut 180°C. Upieczone miodowe placki studzimy. Po upieczeniu przekładamy serową śmietanką. SEROWA ŚMIETANKA: Żelatynę rozpuszczamy w przegotowanej wodzie. Schłodzoną śmietankę ubijamy. Do ubitej dodajemy serek oraz cukier puder. Ilość cukru możemy zwiększyć, zmniejszyć). Na koniec wlewamy rozpuszczoną żelatynę. Całość dokładnie miksujemy. Tak przygotowaną śmietanką przekładamy upieczone ciasta miodowe. Ciasto odstawiamy do lodówki by śmietanka zastygła. Następnie dekorujemy wierzch. KRÓWKOWA POLEWA: Cukierki odpakowujemy z papierków i kroimy na mniejsze części. Tak przygotowane przekładamy do garnka, podlewamy śmietanką. Całość podgrzewamy dodając masło. Cukierkowa masę podgrzewamy na małym ogniu do uzyskania płynnej, jednolitej polewy. Cały czas mieszamy. Gotową polewę zdejmujemy z ognia, delikatnie studzimy i wylewamy na ciasto. Między czasie (gdy polewa stygnie) płatki migdałowe rumienimy na suchej patelni.
weronikaS
marietta