Sposób przygotowania:
Ciasto karpackie
Ciasto: Margarynę gotujemy razem z wodą. Gdy margaryna się rozpuści porcjami wsypujemy mąkę cały czas mieszając. Gotujemy chwilę. Masę studzimy. Gdy będzie zimna wbijamy jajka i miksujemy. Masą smarujemy dwie jednakowe blaszki, które wcześniej wyłożyliśmy pergaminem. Pieczemy 30-35 minut.
Krem: Z mleka odlewamy 1/2 szklanki. Resztę mleka zagotowywujemy z cukrem. Maki mieszamy z mlekiem w szklance i gotujemy budyń. Studzimy. Gdy budyń będzie zimy wkręcamy do niego margarynę.
Jedno ciasto smarujemy kremem i składamy z drugim plackiem. Gotowe można posypać cukrem pudrem.
Krem: Z mleka odlewamy 1/2 szklanki. Resztę mleka zagotowywujemy z cukrem. Maki mieszamy z mlekiem w szklance i gotujemy budyń. Studzimy. Gdy budyń będzie zimy wkręcamy do niego margarynę.
Jedno ciasto smarujemy kremem i składamy z drugim plackiem. Gotowe można posypać cukrem pudrem.