Sposób przygotowania:
Ciasto kawowe z masą brzoskwiniową
Ciasto I - białka ubić z cukrem, wsypać mąkę - połączyć. Dodać proszek, nałożyć ciasto do blaszki - posypać kawą. Ciasto II - żółtka, jajka i cukier utrzeć dodać olej, mąkę, proszek całość dokładnie połączyć. Wylać ciasto na I ciasto.Piec 30 minut w temperaturze 180. Po upieczeniu przekroić na pół. Masa - brzoskwinie pokroić w kostkę. Sok z brzoskwiń gotujemy z cukrem. Wodę, żółtka, mąkę wymieszać - dodać do gotującego się soku ugotować budyń zdjąć z ognia wsypać galaretkę i pokrojone brzoskwinie, odłożyć do ostygnięcia. Ubijamy kremówkę dodajemy ostudzoną masę. Upieczone przekrojone ciasta przekładamy masą, wierzch posypujemy cukrem pudrem.