Sposób przygotowania:
Ciasto kokosowe z malinami
Masło wrzucić do rondelka, dodać czekoladę
połamaną na cząstki i cały czas mieszając roztopić. Gotować na małym ogniu przez minutę po
roztopieniu, mieszając. Następnie zdjąć z ognia i od razu dodać cukier, mąkę ziemniaczaną, ekstrakt waniliowy, wodę,
sól.
Masę dokładnie, ale w miarę szybko wymieszać łyżką. Jak ostygnie dodawać po jednym
jajku mieszając energicznie masę przez cały czas. Potem dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia,
wymieszać. Na sam koniec wsypać wiórki kokosowe dokładnie wymieszać gotową masę.
Ciasto przelać do blaszki wysmarowanej tłuszczem i powtykać 24
maliny w ciasto.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut. Nawet
jak będzie się wydawało, że ciasto nie jest gotowe- wyjąć, ono ma bardzo mało
mąki i ewentualnie stężeje do końca podczas stygnięcia. A takie przepieczone
ciasto nie będzie zbyt smaczne.
połamaną na cząstki i cały czas mieszając roztopić. Gotować na małym ogniu przez minutę po
roztopieniu, mieszając. Następnie zdjąć z ognia i od razu dodać cukier, mąkę ziemniaczaną, ekstrakt waniliowy, wodę,
sól.
Masę dokładnie, ale w miarę szybko wymieszać łyżką. Jak ostygnie dodawać po jednym
jajku mieszając energicznie masę przez cały czas. Potem dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia,
wymieszać. Na sam koniec wsypać wiórki kokosowe dokładnie wymieszać gotową masę.
Ciasto przelać do blaszki wysmarowanej tłuszczem i powtykać 24
maliny w ciasto.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut. Nawet
jak będzie się wydawało, że ciasto nie jest gotowe- wyjąć, ono ma bardzo mało
mąki i ewentualnie stężeje do końca podczas stygnięcia. A takie przepieczone
ciasto nie będzie zbyt smaczne.