Sposób przygotowania:
Ciasto kokosowo-kakaowe z malinami
Na stolnicę przesiewamy mąkę. Dokładamy do niej kakao, proszek do pieczenie, sodę, cukier puder. Sypkie składniki delikatnie mieszamy Do wymieszanych składników dodajemy tłuszcz oraz żółtka. Zagniatamy energicznie ciasto. Gotowe dzielimy na połowę. Pierwsza połowę wykładamy na blaszkę. Na wyłożone ciasto wylewamy masę kokosową.Na masie kokosowej układamy maliny. Całość przykrywany drugą startą częścią schłodzonego ciasta (ścieramy drugą część ciasta. Pieczemy razem około 50 minut w 180°C. MASA KOKOSOWA: Ubijamy na sztywno białka. Do ubitych dodajemy stopniowo cukier. Do ubitych białek dokładamy mąkę, budyń, kokos oraz śmietanę. Całość mieszamy. Wylewamy na ciasto kruche.
zewa
A ciacho apetyczne :)
jaga85
A ciacho apetyczne :)
[/quot
Polecam ciasto:).
We wcześniejszej treści pisze co dalej-"na wyłożone ciasto wylewamy masę kokosową.Na masie kokosowej układamy maliny. Całość przykrywany drugą startą częścią schłodzonego ciasta (ścieramy drugą część ciasta."
POZDRAWIAM!
zewa
A faktycznie, gapa ze mnie :) Sorki :)
jaga85