Sposób przygotowania:
Ciasto Kopciuszek
Wykonanie: Biszkopt jasny: 1.Białka ubić na sztywno dodając cukier 2.Dodawać pojedynczo żółtka miksując. 3 Do ubitej masy przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać łyżką 4 Blaszkę o wymiarach 38x23 cm wyłożyć na dnie papierem, Wlać ciasto, i piec w 180 stopniach C około 40 minut. Biszkopt z makiem 1.Białka ubić na sztywno dodając cukier 2.Dodawać pojedynczo żółtka miksując. 3 Do ubitej masy przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać mak i wymieszać łyżką 4 Blaszkę o wymiarach 38x23 cm wyłożyć na dnie papierem, Wlać ciasto, i piec w 180 stopniach C około 40 minut. Masa śmietanowa: Śmietanę ubić z cukrem Galaretkę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody i tężejącą wlać do ubitej śmietany Masa budyniowa: Mleko zagotować wraz z cukrem a w małej ilości mleka rozrobić budyń. Wlać do gotującego się mleka stale mieszać az do zgęstnienia. Wystudzić. Masło utrzeć i dodawać stopniowo łyżkami budyń. Polewa: Żelatynę rozpuścić w wodzie W rondelku rozgrzać margarynę,dodać cukier,kakao. Nie gotować Chwilę przestudzić i wlać żelatynę, wymieszać, a następnie dodać śmietanę i dokładnie połączyć składniki Składanie ciasta Biszkopt jasny-podzieliłam na dwie części i wykorzystałam jedną Masa śmietanowa Biszkopt z makiem-podzieliłam na dwie części i wykorzystałam jedną Masa budyniowa Herbatniki polewa.
marietta