Sposób przygotowania:
Ciasto krokodyle oczy
Mąkę przesypujemy na stolnicę, dodajemy margarynę startą na tarce, do tego proszek do pieczenia, amoniak oraz żółtka i cukier. Zagniatamy jednolite ciasto. Dzielimy je na 3 równe części.
Do jednej dodajemy kakao, robimy 32 kulki. Do każdej wkładamy po wisience. Oba jasne ciasta wałkujemy na kształt prostokąta. Przekładamy do form 9 25x40 cm). Jedno z nich smarujemy powidłami i układamy kakaowe kulki. Oba pieczemy w 200 stopniach 15-25 minut.
1 szkl mleka gotujemy z cukrem. Drugą mieszamy z obiema mąkami. Wlewamy do wrzącego mleka ciągle mieszając. Przekładamy na talerz i zostawiamy do całkowitego wystygnięcia.
Miękkie masło ucieramy stopniowo dodając zimny budyń. Ciasto z kakaowymi kulkami układamy jako pierwsze, smarujemy kremem i przykrywamy drugim kruchym ciastem.
Na koniec rozpuszczamy czekoladę w mleku, posłuży nam jako polewa. Pokrywamy nią powierzchnię ciasta i posypujemy okruszkami biszkoptowymi.
Ciasto przechowujemy w lodówce.
Do jednej dodajemy kakao, robimy 32 kulki. Do każdej wkładamy po wisience. Oba jasne ciasta wałkujemy na kształt prostokąta. Przekładamy do form 9 25x40 cm). Jedno z nich smarujemy powidłami i układamy kakaowe kulki. Oba pieczemy w 200 stopniach 15-25 minut.
1 szkl mleka gotujemy z cukrem. Drugą mieszamy z obiema mąkami. Wlewamy do wrzącego mleka ciągle mieszając. Przekładamy na talerz i zostawiamy do całkowitego wystygnięcia.
Miękkie masło ucieramy stopniowo dodając zimny budyń. Ciasto z kakaowymi kulkami układamy jako pierwsze, smarujemy kremem i przykrywamy drugim kruchym ciastem.
Na koniec rozpuszczamy czekoladę w mleku, posłuży nam jako polewa. Pokrywamy nią powierzchnię ciasta i posypujemy okruszkami biszkoptowymi.
Ciasto przechowujemy w lodówce.