Sposób przygotowania:
Ciasto makowe z kremem
Biszkopt ciemny Wybijamy jajka oddzielając żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier, żółtka i mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Wykładamy na przygotowaną dużą blaszkę i pieczemy ok 40 min. w 180 stop. Ciasto z makiem Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy mak i mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Wykładamy ciasto na dużą przygotowaną blaszkę i pieczemy ok. 30 min. w 180 stop. Krem Gotujemy budynie na mleku z dodatkiem cukru i studzimy. Ucieramy albo miksujemy z masłem albo margaryną. Wystudzony ciemny biszkopt przekrawamy na połowy. Od strony przecięcia smarujemy powidłami. Wykładamy połowę kremu i przykrywamy makowym ciastem. Wykładamy pozostały krem i przykrywamy połówką ciemnego ciasta. Można polać polewą czekoladową i posypać kolorową posypką.
2milutka
katarzynka455
Dziękuję pięknie:)
Netka
katarzynka455
Dziękuję :) i proszę się częstować został tylko jeden kawałek ale zawsze można upiec:):):