dominika1987

dominika1987

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 282]

Ciasto mięsno-grzybowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto grzybowo- mięsne nie zastąpi tradycyjnego ciasta, jednak super nadaje się na przykład na kolację.

Ciasto mięsno-grzybowe

Składniki:

Ciasto mięsno-grzybowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasto mięsno-grzybowe
Wodę zagotuj z dodatkiem szczypty soli i masłem, szybko wsyp mąkę i mieszając gotuj 10 minut. Wystaw, ostudź i nadal mieszając wbij jajka. Ser pokrój w niedużą kostkę, wrzuć do ciasta i wymieszaj. Formę wysmaruj tłuszczem, włóż na nią ciasto, uformuj ścianki i upiec w gorącym piekarniki. Mięso pokrój w kostkę, podsmaż, dodaj pokrojone cebule i czosnek, oprósz mąką. Dodaj kilka łyżek gorącej wody, przecier, wino i przyprawy, duś pod przykryciem około 1 godziny. Grzyby podduś, dodaj do potrawy, duś razem jeszcze około 5 minut. Gulaszem wypełnij ciasto, udekoruj gałązkami natki.