mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Ciasto migdałowo-jabłkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ciasto migdałowo-jabłkowe

Ciasto migdałowo-jabłkowe

Składniki:

Ciasto migdałowo-jabłkowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasto migdałowo-jabłkowe
Piekarnik rozgrzać do 220stopni. Formę wysmarować masłem. Ciasto francuskie rozwałkować, wyłożyć nim formę, nakłuć widelcem. Jedno jabłko umyć, obrać i zetrzeć na tarce. Migdały wymieszać z cukrem pudrem, jajkami, cynamonem i jabłkiem. Masę wyłożyć na ciasto. 3 jabłka umyć, obrać, przekroić, usunąć gniazda nasienne, połówki jabłek naciąć co 2cm i pokropić sokiem z cytryny. Jabłka ułożyć na masie wypukłą stroną do góry. Posypać połową galaretki. Piec przez 15minut, wysypać resztę galaretki, piec jeszcze 15minut.