aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Ciasto miodowe z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszne ciasto, rozpływa się w ustach ! Jak ktoś uwielbia jabłka to polecam bo to świetna alternatywa dla nich!

Ciasto miodowe z jabłkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ciasto miodowe z jabłkami

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto miodowe z jabłkami
Ciasto: Z podanych składników ciasto tzn. z mąki, sody, śmietany, margaryny, cukru pudru i miodu. Podzielić na trzy części, wykładamy do foremek 25/36 i pieczemy do 20 minut w 180 stopniach. Jabłka: Jabłka obieramy i ścieramy na tarce. Smażymy do miękkości. Pod koniec dodajemy cukier i galaretkę w proszku, mieszamy. Studzimy. Masa: Z mleka, cukrów i mąk gotujemy krem. Studzimy i łączymy z utartą margaryną. Przełożenie ciasta: Ciasto- masa- ciasto- jabłka- ciasto- polewa
Ciasto miodowe z jabłkami
Ciasto: Z podanych składników ciasto tzn. z mąki, sody, śmietany, margaryny, cukru pudru i miodu.
Ciasto miodowe z jabłkami
Jabłka: Jabłka obieramy i ścieramy na tarce. Smażymy do miękkości.
Ciasto miodowe z jabłkami
Masa: Z mleka, cukrów i mąk gotujemy krem.