Sposób przygotowania:
Ciasto miodowe z masą 2
Ciasto: wszystkie składniki ciasta łaczymy ze sobą i zagniatamy szybko ciasto. Następnie ciasto dzielimy na dwie części, każdą część rozwałkowujemy i wykładamy na blaszki wyłożone papierem do pieczenia. Obydwa ciasta pieczemy w temp. 180*C 15 minut. Masa: obydwa rodzaje mąk wsypujemy do szklanki mleka i dokładnie mieszamy, aby nie było grudek. Pozostałe mleko wlewamy do niedużego garnka, dodajemy cukier oraz cukier waniliowy, zagotowujemy. Do gotującego się mleka wlewamy zawiesinę przygotowaną z mleka i mąki, mieszamy, do momentu, aż całość się ponownie zagotuje. Następnie gotujemy na wolnym ogniu kilka minut, do momentu, aż masa zgęstnieje. Gotowy budyń odstawiamy do wystudzenia. Miękką margarynę ucieramy mikserem na puch, a następnie małymi porcjami dodajemy zimny budyń. Miksujemy do momentu powstania gładkiej masy. Ułożenie ciasta: na jeden placek miodowy wykładamy połowę masy budyniowej. Na masie układamy biszkopty i smarujemy znów cześcią masy. Na masę wykładamy drugi placek miodowy, a na wierzch placka wykładamy pozostałą część masy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, smarujemy nią wierzch ciasta.Widelcem mieszamy delikatnie czekoladę oraz masę, aby powstała mozaika.