Sposób przygotowania:
Ciasto na każdą okazję
BISZKOPT KAKAOWY
Ubić pianę z białek, do gotowej piany wsypać cukier.
Dodawać po jednym żółtku, wciąż ubijając masę.
Wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, ostrożnie połączyć wszystkie składniki.
Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy, piec 35 minut w 175 stop.
Ciasto przekroić wzdłuż na pół.
MASA KARMELOWA
Odlać 1,5 szklanki soku, resztę soku zagotować z cukrem.
Budynie rozmieszać w 1,5 szklanki soku, wlać na gotujący się sok, zagotować mieszając.
Gotową masę, gorącą wylać I część ciasta.
MASA KREMOWA
Z mleka,cukru waniliowego, cukru, mąki ugotować budyń, ostudzić, stopniowo dodawać budyń do roztartej margaryny, utrzeć.
Na ostudzoną masę karmelową nałożyć krem, na krem położyć, drugą część ciasta i polać polewą czekoladową.
Ubić pianę z białek, do gotowej piany wsypać cukier.
Dodawać po jednym żółtku, wciąż ubijając masę.
Wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, ostrożnie połączyć wszystkie składniki.
Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy, piec 35 minut w 175 stop.
Ciasto przekroić wzdłuż na pół.
MASA KARMELOWA
Odlać 1,5 szklanki soku, resztę soku zagotować z cukrem.
Budynie rozmieszać w 1,5 szklanki soku, wlać na gotujący się sok, zagotować mieszając.
Gotową masę, gorącą wylać I część ciasta.
MASA KREMOWA
Z mleka,cukru waniliowego, cukru, mąki ugotować budyń, ostudzić, stopniowo dodawać budyń do roztartej margaryny, utrzeć.
Na ostudzoną masę karmelową nałożyć krem, na krem położyć, drugą część ciasta i polać polewą czekoladową.