mikidziuba

mikidziuba

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Ciasto orzechowe.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ciasto orzechowe z masą budyniową.

Ciasto orzechowe. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ciasto orzechowe.

 

 

  • Masa budyniowa:
  • 2 opakowania budyniu śmietankowego
  • 3 szkl. mleka
  • 4 łyżki cukru
  • 150 g masła

 

Sposób przygotowania:

Ciasto orzechowe.
Składniki na ciasto dokładnie zagniatamy i dzielimy na 2 części. Masa: orzechowa: Wszystkie składniki wrzucamy do garnka i zagotowujemy, często mieszają. Masa budyniowa: Budynie gotujemy razem z cukrem w 3 szkl mleka i odstawiamy aby wystygł. Masło ucieramy na puch i dodajemy partiami budyń ciągle ucierając. Formę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy pierwszą część ciasta.Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 10 min. Drugą część ciasta wykładamy na inna formę. Na wierzch dajemy masę orzechową. Pieczemy ok. 10-15 min w 180 stopniach. Gotowe ciasto przekładamy masą budyniową, a ciasto z masą orzechową kładziemy na wierzch.
Ciasto orzechowe.
Ciasto budyniowe - wyłożona pierwsza część ciasta.
Ciasto orzechowe.
Ciasto orzechowe - wyłożona masa budyniowa.
Ciasto orzechowe.
Ciasto orzechowe - wyłożona masa orzechowa.