aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Ciasto orzechowe z serem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Wyśmienite i delikatne ciasto na biszkopcie z masą orzechową i serem o śmietankowym aromacie. Idealne do kawy w pochmurną pogodę.

Ciasto orzechowe z serem

Składniki:

Ciasto orzechowe z serem

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto orzechowe z serem
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Pieczemy w formie 25/36 do 35 minut. Chłodny przekrawamy na pół.



Masa: Orzechy zalewamy gotującym mlekiem wymieszanym z cukrem. Odstawiamy do ostygnięcia a następnie ucieramy z margaryną.



Ser: Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka, proszek do pieczenia, ser a na końcu pianę ubitą z białek i budyń.



Mieszamy i pieczemy na foli do 50 minut w 180 stopniach. Przełożenie ciasta: Biszkopt- połowa masy- ser- reszta masy- biszkopt