aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Ciasto orzechowo- miodowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Polecam to ciasto miodowe jest dobre!

Ciasto orzechowo- miodowe

Składniki:

Ciasto orzechowo- miodowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasto orzechowo- miodowe
Biszkopt orzechowy: Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy żółtka mieszamy. Dodajemy: orzechy mielone, mąkę pszenną, bułkę tartą i proszek do pieczenia. mieszamy i dzielimy na 2 części pieczemy do 30 minut jedno ciasto. Ciasto miodowe: Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy mąki pszennej, miodu płynnego, margaryny, sody i zagniatamy ciasto. Dzielimy je na 2 części i pieczemy przez 20 minut (na jednym cieście rozprowadzamy przed pieczeniem polewę orzechową). Polewa orzechowa: Margarynę, miód, cukier, orzechy zagotowujemy, gorące rozprowadzamy na jednym cieście miodowym i pieczemy. Masa orzechowa: Masło ucieramy na puch z orzechami mielonymi, naparem z kawy i cukrem pudrem. Przełożenie ciasta: Ciasto miodowe z orzechami -połowa masy -biszkopt orzechowy - reszta masy -ciasto miodowe -lukier lub polewa.