Sposób przygotowania:
Ciasto orzechowo- miodowe
Biszkopt orzechowy: Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy żółtka mieszamy. Dodajemy: orzechy mielone, mąkę pszenną, bułkę tartą i proszek do pieczenia. mieszamy i dzielimy na 2 części pieczemy do 30 minut jedno ciasto. Ciasto miodowe: Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy mąki pszennej, miodu płynnego, margaryny, sody i zagniatamy ciasto. Dzielimy je na 2 części i pieczemy przez 20 minut (na jednym cieście rozprowadzamy przed pieczeniem polewę orzechową). Polewa orzechowa: Margarynę, miód, cukier, orzechy zagotowujemy, gorące rozprowadzamy na jednym cieście miodowym i pieczemy. Masa orzechowa: Masło ucieramy na puch z orzechami mielonymi, naparem z kawy i cukrem pudrem. Przełożenie ciasta: Ciasto miodowe z orzechami -połowa masy -biszkopt orzechowy - reszta masy -ciasto miodowe -lukier lub polewa.
KasiaJulcia