Sposób przygotowania:
Ciasto orzechowo-kokosowe
I placek; Zagnieść ciasto i podzielić na 2 części. Jedną ułożyć na blachę wysmarowaną, posmarować powidłami i posypać bakaliami (orzechy, rodzynki, kokos,). Na to ciasto wlać ciasto kokosowe.
II ciasto kokosowe: z pozostałych białek ubi c pianę, dodać cukier, kokos, mąkę ziemniaczaną i pszenną i proszek.
III ciasto orzechowe: Białka ubić dokładnie, dodać cukier, żółtka i resztę składników i włożyć to na ciasto kokosowe a na wierzch położyć drugą część ciasta kruchego i upiec.
Polewa karmelowa: 1 szklankę mleka gotować na wolnym ogniu z 1 szklanką cukru do zgęstnienia ( około 2 godzin)
Trochę przestudzić dodać 1/2 kostki margaryny i sok z cytryny i wlać na zimny placek.
II ciasto kokosowe: z pozostałych białek ubi c pianę, dodać cukier, kokos, mąkę ziemniaczaną i pszenną i proszek.
III ciasto orzechowe: Białka ubić dokładnie, dodać cukier, żółtka i resztę składników i włożyć to na ciasto kokosowe a na wierzch położyć drugą część ciasta kruchego i upiec.
Polewa karmelowa: 1 szklankę mleka gotować na wolnym ogniu z 1 szklanką cukru do zgęstnienia ( około 2 godzin)
Trochę przestudzić dodać 1/2 kostki margaryny i sok z cytryny i wlać na zimny placek.