Sposób przygotowania:
Ciasto orzechowo - miodowe
Mleko, cukier, miód oraz margarynę podgrzewamy tak długo, aż wszystko rozpuści się. Studzimy. Następnie mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i sodą, dodajemy jajka i przestudzoną masę. Ciasto zagniatamy i dzielimy na trzy części. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i pieczemy dwie części ciasta - każdą osobno ok 15 minut w temp. 180 - 190 stopni. Studzimy ciasta. Wyłupane orzechy siekamy lub rozwałkowujemy. Miód cukier i margarynę rozpuszczamy w garnuszku, następnie dodajemy orzechy i całość dokładnie mieszamy. Trzecią część ciasta wykładamy na blachę i na wierzch wykładamy masę orzechową. Pieczemy całość ok. 20 minut w temp. 180-190 stopni. Budyń gotujemy na mleku z dodatkiem cukru. Studzimy. Masło ucieramy, następnie dodajemy porcjami budyń i ucieramy na jednolitą masę. Na pierwszym cieście rozsmarowujemy masę krówkową, przykrywamy drugim ciastem, które smarujemy dżemem, a na dżem wykładamy krem budyniowy, rozsmarowujemy.