zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Ciasto owocowy mix

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

ciasto z owoców sezonowych

Ciasto owocowy mix Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto owocowy mix

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto owocowy mix
Morele, brzoskwinie i śliwki umyj, pozbaw pestek i pokrój na ćwiartki lub ósemki. W misce utrzyj za pomocą miksera miękką margarynę z cukrem. Potem w trakcie ucierania dodawaj po jednym jajku. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Gdy jajka połączą się z margaryna dodaj 350 g mąki i wyrób na jednolitą, ale gęstą masę. Resztę wsyp do owoców i wymieszaj. Składniki na kruszonkę połącz se sobą. Ciasto wyłóż do tortownicy o średnicy 30 cm ( lub formy prostokątnej ) wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto wyłóż owoce. Następnie wyłóż kruszonkę. Ciasto piecz w piekarniku nagrzanym do 175-180 stopni przez 55-60 minut w zależności od piekarnika. Po upieczeniu i wystudzeniu posyp ciasto cukrem waniliowym.
Ciasto owocowy mix
ciasto wyłóż na torownicę o średnicy 30 cm
Ciasto owocowy mix
na ciasto wyłóż oprószone mąką owoce ...
Ciasto owocowy mix
na owoce wyłóż przygotowaną kruszonkę ...
Ciasto owocowy mix
ciasto piecz w piekarniku nagrzanym do 170 lub 180 stopni