Sposób przygotowania:
Ciasto owocowy mix
Morele, brzoskwinie i śliwki umyj, pozbaw pestek i pokrój na ćwiartki lub ósemki. W misce utrzyj za pomocą miksera miękką margarynę z cukrem. Potem w trakcie ucierania dodawaj po jednym jajku. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Gdy jajka połączą się z margaryna dodaj 350 g mąki i wyrób na jednolitą, ale gęstą masę. Resztę wsyp do owoców i wymieszaj. Składniki na kruszonkę połącz se sobą. Ciasto wyłóż do tortownicy o średnicy 30 cm ( lub formy prostokątnej ) wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto wyłóż owoce. Następnie wyłóż kruszonkę. Ciasto piecz w piekarniku nagrzanym do 175-180 stopni przez 55-60 minut w zależności od piekarnika. Po upieczeniu i wystudzeniu posyp ciasto cukrem waniliowym.
edytaha
msewka
zbysiowa
Dokładnie, hahhahaaa, aż slinka leci;)
gusia1000