Sposób przygotowania:
Ciasto pysznotka a la Iwa
Mąkę wyrabiamy z margaryną,żółtkami oraz z 3/4 szkl cukru,śmietaną i proszkiem do pieczenia.
Ciasto dzielimy na 2 części i rozwałkujemy,smarujemy powidłem lub dżemem.Posypujemy rodzynkami,orzechami.migdałami.
Białka ubijamy z resztą cukru i mąką ziemniaczaną i rozsmarowujemy na cieście.
Pieczemy w temp.180 C w czasie od 25-30 minut.
Budyń gotujemy i studzimy.Potem ucieramy z masłem i sokiem cytrynowym.
Masą przekładamy oba placki i posypujemy startą czekoladą.
Ciasto dzielimy na 2 części i rozwałkujemy,smarujemy powidłem lub dżemem.Posypujemy rodzynkami,orzechami.migdałami.
Białka ubijamy z resztą cukru i mąką ziemniaczaną i rozsmarowujemy na cieście.
Pieczemy w temp.180 C w czasie od 25-30 minut.
Budyń gotujemy i studzimy.Potem ucieramy z masłem i sokiem cytrynowym.
Masą przekładamy oba placki i posypujemy startą czekoladą.