Sposób przygotowania:
Ciasto radości
Przygotowujemy ciasto:
Proszek do pieczenia połączyć z mąką i przesiać. Dodać margarynę, posiekać. Dodajemy do tego cukier puder, śmietanę oraz żółtka. Wyrabiamy ciasto. Ciasto rozlewamy na dwie blaszki i osobno pieczemy.
Przygotowujemy masę z jabłek:
Jabłka obieramy i ucieramy na tarce o oczkach do warzyw. Dodajemy cukier, galaretkę w proszku. Smażymy. Studzimy i wykładamy na jeden placek.
Przygotowujemy masę orzechową:
Śmietanę odrobinę podgotowujemy z orzechami. Dodajemy jajka, cukier. Studzimy. Masło ucieramy, dodajemy przestudzoną masę i ucieramy. Masę wykładamy na jabłka i przykrywamy drugim plackiem.
Przygotowujemy czekoladową polewę z opakowania i polewamy ciasto.
(Czyli warstwowo wygląda to tak: placek, masa jabłkowa, masa orzechowa, placek i polewa).
Proszek do pieczenia połączyć z mąką i przesiać. Dodać margarynę, posiekać. Dodajemy do tego cukier puder, śmietanę oraz żółtka. Wyrabiamy ciasto. Ciasto rozlewamy na dwie blaszki i osobno pieczemy.
Przygotowujemy masę z jabłek:
Jabłka obieramy i ucieramy na tarce o oczkach do warzyw. Dodajemy cukier, galaretkę w proszku. Smażymy. Studzimy i wykładamy na jeden placek.
Przygotowujemy masę orzechową:
Śmietanę odrobinę podgotowujemy z orzechami. Dodajemy jajka, cukier. Studzimy. Masło ucieramy, dodajemy przestudzoną masę i ucieramy. Masę wykładamy na jabłka i przykrywamy drugim plackiem.
Przygotowujemy czekoladową polewę z opakowania i polewamy ciasto.
(Czyli warstwowo wygląda to tak: placek, masa jabłkowa, masa orzechowa, placek i polewa).