Sposób przygotowania:
Ciasto serowo-czekoladowe z wiśniami
Ciasto serowe: Ser zmielić, następnie zmiksować z cukrem, dodać żółtka. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie pianę połączyć z masą serową. Blachę wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto serowe wylać na blachę i piec 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Ciasto czekoladowe: Całe jajka miksujemy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao i dodajemy do jajek. Wlewamy olej i całość mieszamy. Masę czekoladową wylewamy na wyjęte z piekarnika ciasto serowe, na wierzchu układamy wiśnie. Pieczemy całość 40 minut w temperaturze 180 stopni. Krem budyniowy: Z mleka i proszku budyniowego gotujemy budyń i studzimy. Ucieramy żółtka z cukrem pudrem i masłem. Miksując, dodajemy po łyżce budyniu. Krem nakładamy na ostudzone ciasto. Wstawiamy do lodówki na około 2 godziny. Gdy krem zastygnie, ciasto polewamy polewą czekoladową.