Sposób przygotowania:
Ciasto Snickers
Orzechy rozdrobnić w rozdrabniaczu lub posiekać ( można użyć orzechów laskowych ). W rondelku roztopić margarynę, dodać cukier i miód. Potem wsypać orzechy, chwilę gotować i zostawić do przestudzenia.
Składniki ciasta połączyć w robocie z nożami do siekania. Potem zagnieść szybko ciasto i podzielić na 3 równe części.
Papier do pieczenia dociąć na 3 kawałki na wielkość blaszki ( mierząc dno ). Każdy kawałek ciasta rozwałkować na wielkość papieru i włożyć pierwszą porcje do blaszki ( u mnie o wymiarach 28 x 24 cm ) i piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 10 - 12 minut.
Potem tak samo upiec drugi placek. Placki mogą się lekko złamać ale nic nie szkodzi będzie można je ułożyć w blaszce kawałkami.
Na trzeci placek rozłożyć masę orzechową i placek piec 15 minut, wystudzić. 2/3 mleka zagotować z cukrem a w reszcie wymieszać budyń i obie mąki. Gdy się zagotuje wlać mieszankę i energicznie mieszając gotować aż budyń zgęstnieje.
W blaszce ułożyć pierwszy placek, wyłożyć masę budyniową, przykryć drugim plackiem, rozsmarować masę i zakryć plackiem z orzechami. Ciasto schłodzić najlepiej przez całą noc w chłodnym miejscu.
Składniki ciasta połączyć w robocie z nożami do siekania. Potem zagnieść szybko ciasto i podzielić na 3 równe części.
Papier do pieczenia dociąć na 3 kawałki na wielkość blaszki ( mierząc dno ). Każdy kawałek ciasta rozwałkować na wielkość papieru i włożyć pierwszą porcje do blaszki ( u mnie o wymiarach 28 x 24 cm ) i piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 10 - 12 minut.
Potem tak samo upiec drugi placek. Placki mogą się lekko złamać ale nic nie szkodzi będzie można je ułożyć w blaszce kawałkami.
Na trzeci placek rozłożyć masę orzechową i placek piec 15 minut, wystudzić. 2/3 mleka zagotować z cukrem a w reszcie wymieszać budyń i obie mąki. Gdy się zagotuje wlać mieszankę i energicznie mieszając gotować aż budyń zgęstnieje.
W blaszce ułożyć pierwszy placek, wyłożyć masę budyniową, przykryć drugim plackiem, rozsmarować masę i zakryć plackiem z orzechami. Ciasto schłodzić najlepiej przez całą noc w chłodnym miejscu.
ciasteczka
lukrowanepierniczki