Ciasto Toffi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepyszne ciasto dla łasuchów

Ciasto Toffi

Składniki:

Ciasto Toffi

 

  • Ciasto:
  • 50 dag maki
  • 1/2 szkl cukru pudru
  • 15 dag miodu
  • 1/2 kost.margaryny
  • 2 jajka
  • cukier waniliowy
  • 1 lyzeczka sody
  • Krem smietankowy:
  • 1/2 l smietanki kremowki(36%)
  • 3 lyzeczki zelatyny
  • Polewa:
  • 1 puszka mleka slodzonego
  • orzechy arachidowe w lupinach

 

Sposób przygotowania:

Ciasto Toffi
Z podanych skladnikow zagniesc ciasto i podzielic na 2 czesci.Piec ok. 15 min w piekarniku nagrzanym do 200 C Mleko w puszce gotowac ok. 3 godzin.Wystudzic aby nie bylo gorace przy otwieraniu bo moze wystrzelic.Smietane ubic i dodac rozpuszczona zelatyne.Kremem przelozyc dwa placki.Na wierzchu posmarowac ugotowanym mlekiem i posypac posiekanymi orzechami.Podawac na drugi dzien aby placki miodowe zmiekly.