jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Ciasto toffi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

ciasto z mlekiem skondensowanym i orzechami

Ciasto toffi

Składniki:

Ciasto toffi

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto toffi
Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić je na dwie równe części.

Dwie prostokątne formy posmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia.

Ciasto przenieść do form i piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stop. C.

Śmietanę ubić na puszystą masę.

Nastepnie dodać do niej wcześniej rozpuszczoną żelatynę.

Kremem śmietankowym przełożyć dwa upieczone i ostudzone placki.

Na wierzchu ciasta rozsmarować ugotowane mleko z puszki tzw. toffi.

Posypać posiekanymi orzechami.