Sposób przygotowania:
Ciasto trójkolorowe
Ciasto białe : margarynę dajemy do garnka, topimy i odstawiamy do wystudzenia. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy stopniowo cukier oraz cukier waniliowy, potem dajemy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i wystudzoną margarynę, mieszamy i wylewamy na formę o wymiarach 23x38 cm wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy około 40 minut w temp 180 stopni. Ciasto kakaowe: białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier, potem żółtka, następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na sam koniec kakao, mieszamy , wylewamy na formę o wymiarach 23x38 cm wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy około 40 minut w temp. 180 stopni. Ciasto żółte : margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy stopniowo żółtka, potem śmietanę, mąkę z proszkiem i skórkę z 1 cytryny, mieszamy, wylewamy na formę o wymiarach 23x38 cm wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy około 40 minut w temp 180 stopni. Krem: zagotowujemy szklankę mleka z cukrem i cukrem waniliowym, w drugiej szklance rozrabiamy mąkę pszenną , mąkę ziemniaczaną i żółtka, mieszamy i wlewamy na gotujące się mleko, jak zakipi odstawiamy do wystudzenia.. Ucieramy kostkę margaryny i łączymy z zimnym budyniem. Przekładamy : ciasto białe smarujemy połową kremu, dajemy ciasto kakaowe rozsmarowujemy pozostały krem i przekładamy ciastem żółtym.